2016. július 11., hétfő

Filmajánló #1 - La pelea de mi vida

Hi readers! :D
Nem újabb kritika, nem segítség, hanem ajánló :D Mielőtt belekezdenék leszögezem a kritikák is készülnek, nem kell aggódni :D Szóval. Nem régiben youtube-ra felkerült egy 2004-es spanyol film a La pelea de mi vida /Életem harca/. Én személy szerint már vártam, hogy valaki lefordítsa, mert én a spanyol tudásommal itt nem sokra mentem volna. Úgyhogy nagyon szépen köszönöm itt is a fordítónak Ágnes Slemmernek. Nos, hogy miért is néztem meg ezt a filmet, miért is vártam, mi keltette fel nagyon az érdeklődésem, az nagyon egyszerű. Két név: Mariano Martínez és Lali Esposito. Igen! :D Igen, én is szeretem az Esperanza Mia-t /Magyarul: Isten áldjon Esperanza/. És igen, bárki bármit mond, ez egy jó telenovella, nem hiába nyert díjat is. Szóval igen, ez a két név az oka annak, hogy én ezt a filmet megnéztem. De nem bántam meg. És mielőtt jönnének az "úristen, spanyol, akkor szappanopera, azt utálom" c. utálkozó mondatok, nem. Ez nem. Ez a film tök más :D Először én is azt gondoltam, hogy..."hmm.. életem harca... akkor biztos valami szeretlek, meg nem is, mert van valaki más is, aki szeret" téma, de nem. Igen, van benne szerelmi törénet, szerelmi szál, de ez sokkal több és nem is gondolom azt, hogy ezen lenne a hangsúly a filmben. Na, de először, mielőtt tovább nyomatnám a szövegemet, jöjjön a történet leírás /saját szavaimmal, mert spanyolról nem tudok annyira magyarra fordítni :D/:

Szó. Van ez a két szál a történetben a legelején. Az első "körben" megismerkedhetünk a mi drága és egyetlen Alex Ferraro-nkal (Mariano Martínez), még a második körben láthatunk egy elég ideges "anyukát", aki épp a drága kisfiára panaszkodik. Nos, annyit elárulhatok, hogy a történet eleje a történet közepéig nem fog összeállnia /legalábbis nekem nem állt addig össze :D/. Szóval, ahogy én láttam a törénet (egyik) főszereplője itt Alex, úgyhogy az ő szemszögből folytatnám. Alex egy eléggé jó boxoló, aki megszökött a városából, mert elszúrt valamit (spoiler lenne, ha elmondanám mit) és nem talált, akkor (anno) más megoldást. Nos kiderül, hogy Alex xy évig, amíg nem volt otthon, abból élt, hogy mecseket veszített vagy nyert meg pénzért előre megbeszélten. Aztán az egyik meccset nem az előre megbeszéltek alapján vitte végig és ezért (is) hazaszökött. Mikor drága barátunk hazaér az ő kis edzőtermébe, mindenki lesokkolódik, hogy itt van, de mindenestre örülnek neki. Alex visszakapja a régi termes szekrényét, amiben egy fénykép van, az ő régi barátnőjéről. El is indul, hogy megkeresse őt, viszont mikor a házához ér több dologra is rájön. Például, hogy az akkori barátnője, elhunyt és van egy gyereke, akire most jelenleg az akkori ellensége, a csajszi későbbi férje vigyáz. Alex jól le is szúrja a barátait, hogy miért nem szóltak neki, ők pedig visszavágnak azzal, hogy nem ők tűntek el csak úgy, meg amúgy nem is kérdezte.  És a történet itt indul csak be igazán. Mikor Alex megtudja, hogy van egy fia, megpróbál közeledni hozzá több-kevesebb sikerrel, ekkor ismerkedik össze Belen-nel (Lali Esposito), aki a kisrác, akkori bébisziterre.

Nos, nagy vonlakban ennyi a tatalom spoiler mentesen. És továbbra is mindent spoiler mentesen írok le. Nos, a történetről még annyit kell tudni, hogy olyan elérzékenyülős hatást vált ki az emberből, mert hát azért a film lényege mégis az, hogy Alex küzd a kisfiáért, és ezt Mariano Martínez mind olyan hitelesen adja elő, hogy kész. A kisrácot játszó Alejandro Porro is úgy alakít, hogy az már lenyűgöző. Úgyhogy őszintén, a filmet csak ajánlani tudom. Hogy kiknek? 

- Boxkedvelők
- Szeretik a jó színészeket
- Kedvelik a családos témákat. Azon belül is az "apa kitart a kisfia mellet" témát
- A nem túlzásba vitt szerelmi szálakat
- Spanyol, spanyol, spanyol :D 
- A kissé régi filmeket /2004/
- Feliratos filmeket
(- Mariani és Lali rajongók :D)

Szóval igen :D Ha legalább egy igaz az ízlésedre, akkor mindenképp nézd meg :D Én nekem feletébb tetszett a film, a felirat is olvashatón jelenik még, mármint talán 2x fordult elő, hogy vissza kellett tekernem, mert nem tudtam elolvasni a feliratot, szóval igen :D Ez egy kifejezetten jó film. És hát nyáron úgyis unatkoztok (már aki), úgyhogy na.. kérlek... nézd meg :D Link: La pelea de mi vida

Ui:: Nemsokára újra jelentkezem :3 Sziasztok! :D

2 megjegyzés: